Acasă Fara Categorie Avantajele unei case din lemn

Avantajele unei case din lemn

case din lemn

O casa din lemn are multe avantaje: lemnul nu este doar un material ecologic si cald, ci si relativ durabil in timp – cateva sute de ani – si un bun izolator. Este ieftin in timpul constructiei si, de asemenea, promoveaza economii pe termen lung.

O casa din lemn are astfel multe avantaje atat din punct de vedere ecologic, cat si financiar si permite, de asemenea, datorita tehnicilor moderne, o mare flexibilitate a designului arhitectural.

Avantajele unei case din lemn

Dincolo de simpla constiinta ecologica care face din lemn un material de constructie excelent pentru o casa ecologica conform principiilor arhitecturii durabile, o casa construita din lemn cu tehnici moderne ofera diverse avantaje: rezistenta la deformare, la imbatranire, durabilitate in timp, proprietati ecologice in timp, productia, constructia si utilizarea pe termen lung, lemnul este, de asemenea, un material ieftin.

Constructia structurii portante a unei case din lemn, cu stalpi si / sau grinzi din lemn, ii confera o mare deformabilitate, ceea ce ii permite sa se descurce fara tamplarie intermediara pentru inserarea de deschideri fixe, cum ar fi ferestrele din sticla, elemente portante.

Acest tip de structura, destul de complexa, permite intinderi semnificative pentru realizarea caselor mari, in special pentru fatadele sudice ale caselor bioclimatice.

In ceea ce priveste metoda de constructie, o casa poate fi, de asemenea, construita cu panouri din lemn masiv, care ofera proprietati structurale ce permit o foarte mare libertate arhitecturala, permitand construirea pe inaltimi mari si pe multe etaje. Acestea au si proprietati impotriva deformarii, datorate imbatranirii sau umiditatii, cu o izolatie foarte buna pentru performante termice si energetice excelente.

Cadrul din lemn este cea mai folosita tehnica de constructie, deoarece permite adaptarea la stilurile traditionale din fiecare regiune sau crearea de case in stil contemporan.

Cadrele din lemn distantate la aproximativ 50cm distanta formeaza structura peretilor intre care este inserat un material izolant, cum ar fi lana vegetala, de exemplu, creand astfel un ansamblu robust si izolator, uneori intarit cu un strat de izolatie exterior greu. Aceasta tehnica de constructie a cadrului din lemn, asamblata pe santier sau prefabricata, este atat rapida, cat si economica.