Acasă Sanatate Avantajele serviciilor de endodontie la microscop

Avantajele serviciilor de endodontie la microscop

Serviciile de endodontie la microscop sunt din ce in ce mai populare in randul pacientilor care se confrunta cu diferite probleme la acest nivel. Pacientii trebuie sa isi indrepte atentia catre o unitate de profil, precum Plaza Dent, clinica dentara Drumul Taberei, care dispune de toate dotarile necesare pentru realizarea acestor operatiuni.

clinica dentara Drumul Taberei

Pana nu demult, una din cele mai mari temeri ale pacientilor care se confruntau cu probleme dentare nu era vizita efectiva la cabinetul stomatologic, ci tratamentul pe canal. Acesta era cat se poate de dureros, de incomod si uneori chiar si inutil, deoarece medicul nu avea certitudinea ca a actionat corect fara a avea posibilitatea sa vada in amanunt actiunile intreprinse pe canalele pulpei dentare.

Serviciile de endodontie la microscop sunt din ce in ce mai populare in randul pacientilor care se confrunta cu diferite probleme la acest nivel. Pacientii trebuie sa isi indrepte atentia catre o unitate de profil, precum Plaza Dent, clinica dentara Drumul Taberei, care dispune de toate dotarile necesare pentru realizarea acestor operatiuni. Specialistii plazadent.ro isi intampina pacientii cu cea mai noua aparatura.

Ce presupune microscopia dentara

Microscopul folosit in timpul tratamentului stomatologic pe canal face posibila vizualizarea in timp real, sub lumina puternica, a dintelui si a spatiului din interiorul dintelui. Medicii dispun in acest mod de informatii suplimentare, observand detalii imposibil de afisat cu ochiul liber.

Microscopul aduce schimbari in stabilirea planului de tratament si a diagnosticului, ajutand la vizualizarea celor mai fine detalii in toate domeniile, de la chirurgie, implantologie si protetica, pana la endodontie sau parodontologie. Microscopul poate fi utilizat in toate procedurile de natura stomatologica, insa cea mai importanta indicatie este cea endodontica.

Mai mult decat atat, performantele optice remarcabile ofera posibilitatea vizualizarii detaliilor ce nu pot fi observate cu ochiul liber, astfel ca imaginea este marita si foarte clara. Folosirea tehnicilor de endodontie dentara se va dovedi ideala pentru rezolvarea mai multor cazuri dificile cu un pronostic rezervat. Un tratament endodontic reusit poate sa redea functionalitatea dintilor pacientilor si poate preveni complicatii viitoare. Obturatia de canal poate fi realizata in una sau cel mult trei sedinte, lasand mai mult timp pentru alte tratamente.

Avantajele endodontiei la microscop

Una din principalele caracteristici si avantaje ale utilizarii microscopului in endodontie o reprezinta acuratetea, vizualizarea sporita in mod semnificativ gratie iluminarii coaxiale a campului de tratament. De asemenea, se poate vorbi si despre siguranta efectuarii acestui tratament, pe langa acuratetea asigurata prin vizualizarea integrala a lucrarii de catre medic.

Endodontie la microscop | clinica dentara Drumul Taberei | plazadent.ro

endodontie la microscop

De confortul asigurat de microscop beneficiaza medicul specialist, acesta avand o pozitie corecta si eficienta de lucru, dar si pacientul care nu va simti durere. Nu in ultimul rand, folosirea microscopului asigura o economie de timp si bani, o durata mai mica de tratament si un rezultat sigur pe termen lung.