Acasă Diverse Amenajarea gradinii – informatii utile pentru pasionati

Amenajarea gradinii – informatii utile pentru pasionati

Pentru multe persoane, gradinaritul reprezinta un hobby cu implicatii terapeutice

amenajarea gradinii

Pentru multe persoane, gradinaritul reprezinta un hobby cu implicatii terapeutice. Cu toate acestea, amenajarea gradinii poate deveni obositoare, plantele necesita multa ingrijire, udare, replantare, insa la final, cu putina dedicare si implicare, totul va arata perfect. Cine nu si-ar dori sa aiba acasa o gradina desprinsa parca din revistele de design?

Idei grozave pentru amenajarea gradinii?

In privinta plantelor care vor ocupa gradina, este bine sa fie alese cele mai bune seminte, astfel incat acestea sa se dezvolte cat mai bine si cat mai sanatos. In felul acesta, sa va minimaliza riscul ca plantele sa poata muri.

De asemenea, instrumentele de gradinarit sunt esentiale pentru udarea, taierea si curatarea a plantelor asa ca trebuie si ele alese cu mare grija.

Pentru o gradina care sa nu necesite o intretinere permanenta, o solutie la indemana o reprezinta pietrele, deoarece ele nu au nevoie de udare. Acestea permit proiectarea unor mici alei, sau se pot crea inclusiv mici iazuri pentru plantele care adora apa. Exista o mare variatate de culori si texture ceea ce va oferi gradinii un aer aparte.

Specialistii recomanda ca gradina sa nu fie extrem de incarcata de ghivece, specii variate de plante sau mixuri intre texturi si culori pentru ca pot fi dificil de intretinut. Pentru cei care nu dispun de foarte mult timp pentru a se bucura in permanenta de iarba verde, o alternativa o reprezinta iarba artificiala, care nu necesita chiar asa multa munca si este la fel de frumoasa ca si cea naturala.

Evitarea plantelor care consuma multa apa poate sa fie, de asemenea, o alegere inspirata. De exemplu, plantele precum bambusul consuma multa apa si absorb nutrientii solului in care sunt plantati putand dauna celorlalte plante din apropiere. Ideal este sa fie evitate, pentru a avea o gradina echilibrata unde toate plantele sa fie hranite intr-un mod corespunzator.

Un alt aspect pe care gospodarii/gospodinele ar trebui sa il aiba in vedere pentru a se bucura de o gradina reusita, il reprezinta arbustii pitici, care ofera un aspect foarte elegant si nu necesita o ingrijire permanenta, ei putand fi taiati doar de cateva ori pe an.