Acasă Sanatate Alegerea si utilizarea corecta a unui cadru ortopedic

Alegerea si utilizarea corecta a unui cadru ortopedic

MagazinulOrtopedic.ro ofera clientilor sai o gama foarte variata de astfel de produse, precum si consiliere in alegerea dispozitivului potrivit nevoilor fiecarui individ in parte.

cadru de mers

Persoanele cu deficiente locomotorii, dar care se pot deplasa, au nevoie de un punct de spijin care sa le ofere si stabilitate in timpul deplasarii. Indiferent care sunt cauzele, medicale sau varsta inaintata, temporare sau permanente, o solutie utila pentru aceste persoane o reprezinta cadrul ortopedic, insa care ar trebui ales in functie de necesitatile individului deoarece pe piata exista o varietate de astfel de echipamente medicale.

Tipuri de cadre ortopedice

In general, orice dispozitiv medical ar trebui achizitionat de la surse sigure si autorizate. MagazinulOrtopedic.ro ofera clientilor sai o gama foarte variata de astfel de produse, precum si consiliere in alegerea dispozitivului potrivit nevoilor fiecarui individ in parte. Prin urmare, acestia au de ales dintre:

  1. Cadru de mers fix – caracteristica acestuia este ca preia din greutatea persoanei care il foloseste si faciliteaza deplasarea pe distante mai lungi, fiind foarte util persoanelor cu probleme de echilibru sau celor care se afla in perioada de recuperare dupa un accident sau o interventie chirurgicala.
  2. Cadre de mers pliabile – acestea se aseamana foarte mult cu cele de mai inainte, singura diferenta fiind ca se pot plia, pentru a fi mai usor de depozitat si transportat.
  3. Cadre de mers cu roti – fiind dotate cu roti in partea frontala, acest tip de cadre ofera o mai mare mobilitate si sunt mai rapide. Acestea pot avea roti pivotante sau fixe, ori pot fi prevazute cu un scaunel pe care utilizatorul se poate odihni. In plus, si acestea pot fi disponibile in varianta pliabila.
  4. Cadru rolator ortopedic – cunoscut si sub numele de rolator, acest tip de cadru poate avea trei sau patru roti si frana, fiind o solutie ce ofera independenta persoanelor care se confrunta cu probleme motorii temporare sau permanente datorita faptului ca sunt mai rapide si mai usor de manevrat decat celelalte modele.

Cadru ortopedic | cadru de mers | MagazinulOrtopedic.ro

cadru ortopedic

Utilizarea corecta a cadrului de mers

Pentru ca deplasarea cu un cadru de mers sa fie confortabila si lipsita de inconveniente, cum ar fi dureri ale membrelor inferioare sau superioare ori deplasare greoaie, este important ca aceste dispozitive sa fie utilizate corect si pozitionat la nivelul pacientului.